بررسی تخصصی ملشین سنگین

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

لوازم پمپ باد ولوو

پمپ باد یا کمپرسور هوا، یکی از اجزای مرکزی در سیستم پنوماتیک کامیون‌های ولوو است. این پمپ معمولاً به‌صورت مکانیکی توسط موتور به حرکت درمی‌آید و هوای محیط را مکش کرده، فشرده‌سازی می‌کند و به داخل مخازن هوای سیستم ارسال می‌نماید.
محل نصب پمپ باد معمولاً در کنار موتور و با استفاده از تسمه یا اتصال مستقیم به میل‌لنگ انجام می‌شود. این پمپ به‌طور پیوسته در حین حرکت موتور کار می‌کند و نقش حیاتی در تغذیه سیستم ترمز بادی، فنرهای بادی تعلیق، کلاچ‌های بادی و حتی سیستم کنترل الکترونیکی گیربکس (در مدل‌های اتومات) دارد.
 
بررسی لوازم اصلی پمپ باد ولوو
سیلندر و پیستون
هسته اصلی فشرده‌سازی هوا در پمپ باد، سیلندر و پیستون آن هستند. با حرکت رفت و برگشتی پیستون در داخل سیلندر، هوا مکیده شده و فشرده می‌گردد. این قطعات معمولاً از آلومینیوم یا فولاد سخت‌کاری‌شده ساخته می‌شوند و باید در برابر سایش، حرارت و فشار مقاومت بالایی داشته باشند.
سوپاپ‌ها و پلیت‌ها
سوپاپ‌ها جریان هوای ورودی و خروجی را کنترل می‌کنند و پلیت‌ها به‌عنوان قطعاتی کوچک اما حساس، نقش باز و بسته شدن مسیر هوا را ایفا می‌کنند. خرابی این قطعات می‌تواند باعث برگشت هوا یا کاهش فشار در مدار شود.
کاسه‌نمد و اورینگ‌ها
کاسه‌نمدها و اورینگ‌ها برای جلوگیری از نشت روغن یا هوا به کار می‌روند. در پمپ باد ولوو، این قطعات باید کیفیت بالا داشته باشند تا در برابر حرارت و فشار مستمر دوام بیاورند.
میل‌لنگ و یاتاقان‌ها
در برخی مدل‌های پمپ باد، میل‌لنگ کوچکی برای ایجاد حرکت پیستون وجود دارد. یاتاقان‌های نصب‌شده روی میل‌لنگ باید اصطکاک کمی داشته باشند و تحمل بار بالایی را ارائه دهند.
پوسته پمپ یا هوزینگ
تمامی اجزای داخلی پمپ در یک پوسته فلزی یا آلومینیومی نصب می‌شوند. این پوسته باید سبک، مقاوم در برابر خوردگی و دارای طراحی مناسب برای تهویه باشد.
واحد کنترل فشار (Governor)
این قطعه به‌طور خودکار فشار داخل مخازن را کنترل کرده و زمانی که به حد مجاز برسد، فرمان قطع پمپ را صادر می‌کند. تنظیم دقیق این قطعه نقش مهمی در پایداری فشار سیستم دارد.

 

  • ملیکا قائم
  • ۰
  • ۰

انواع ماشین سنگین داف، مان و اسکانیا

کولر ماشین سنگین به صورت گازی دما را کاهش می دهد. گازی که درون لوله ها و کمپرسور به طور مداوم در حال گردش است، گاز آر 12 است؛ گاز آر 12 کولر ماشین سنگین قابلیت اشتعال دارد و بسیار سمی است. از این رو باید نصب کولر کامیون ها به دست متخصصان با تجربه انجام شود و قواعدی در هنگام نصب رعایت شود.

نصب دقیق کمپرسور کولر
یکی از عمده مشکلاتی که برای رانندگان کامیون پس از نصب کولر ماشین سنگین به وجود می آید، بکس باد کردن تسمه است. در برخی از مواقع، به دلیل نصب کمپرسور در محلی دور از فولی میل لنگ، تسمه نمی تواند به خوبی نیروی موتور را به کمپرسور کولر منتقل نماید. ناگفته نماند که کمپرسور کولر ماشین سنگین به نیروی زیادی نیازمند است تا بتواند گاز را به گردش در آورد. در چنین مواقعی تسمه در حال گردش است ولی فولی کمپرسور کولر در حالت توقف است. برای مواجه نشدن با این مشکل، می بایست با استفاده از پایه های چدنی کمپرسور کولر را در مجاورت فولی میل لنگ نصب نمایید.

قرار دادن عایق برای لوله های کندانسور و اپراتور
برای آن که بتوانید پس از نصب کولر ماشین سنگین، از خنکی درون کامیون خود نهایت لذت را ببرید، باید پیش از انجام هر کاری به فکر بهینه سازی باشید. بهترین گزینه برای بهینه سازی کولر ماشین سنگین، عایق بندی لوله های کندانسور و اپراتور است. لوله های کمپرسور کولر در مجاورت موتور قرار دارند و به دلیل بالا بودن دمای موتور، آن ها زمان زیادی لازم دارند تا خنک شوند. علاوه بر آن، دیر خنک شدن گاز درون لوله های کمپرسور موجب اتلاف انرژی موتور کامیون نیز می گردد. به همین دلیل، در هنگام نصب کولر ماشین سنگین باید تمامی لوله های آن را با عایق پلی اتیلن و پشم و شیشه بپوشانید.

 

  • ملیکا قائم